Zonnepanelen: nu ook beschikbaar in verschillende kleuren!

Tot nu toe waren zonnepanelen steevast rechthoekig, zwart en met dunne witte lijntjes. Een geometrisch geheel dat maar weinig passie uitstraalde… Voor meer harmonie met de daken waarop ze geïnstalleerd worden, bieden meer en meer bedrijven nu ook gekleurde zonnepanelen aan!

Eigenlijk is er een technische reden waarom panelen meestal zwart zijn: zwart is de kleur die de zonnestralen het meest absorbeert, wat dan weer goed is voor de elektriciteitsproductie…

Zijn gekleurde panelen net zo effectief?

Neen. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger het rendement, tot op een paar procent van de traditionele zwarte panelen. Omgekeerd zijn witte panelen maar bijna half zo effectief! Er zijn zelfs transparante panelen, maar hun vermogen bedraagt niet meer dan 150 Wp.

Wat is het nut?

Looks! Gekleurde panelen gaan visueel op in hun omgeving en maken het landschap veel homogener. Een detail dat van groot belang is in beschermde gebieden of voor beschermde panden.

Welke prijs?

Ook hier knelt het schoentje. Ze zijn minder performant dan de traditionele zwarte panelen, en ook nog eens aanzienlijk duurder: reken op tot 500 euro voor een gekleurd paneel!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼