Diefstal van mazout: hoe bescherm je je ertegen? Kan je dat laten terugbetalen?

Door de explosie van de energieprijzen komen diefstallen van mazout steeds vaker voor. Maar hoe bescherm je je daartegen? En als je toch het slachtoffer wordt, kan je de verzekering dan laten tussenkomen?

Het lijkt dat diefstallen van mazout steeds vaker voorkomen, schrijft Sudpresse. Niet verrassend, jammer genoeg, gezien de explosie van de energieprijzen. Om dit soort tegenvallers te vermijden, raadt Cédric Defosse, manager van Cédric Combustibles, aan om een alarmsysteem te installeren in plaats van kettingen die gemakkelijk gebroken kunnen worden. Andere oplossing: de toegang tot de ketel zo veel mogelijk bemoeilijken!Als het een buitenexemplaar is, kan je je wagen of een enorme bloempot erop zetten”, gaat hij verder.

Alarm

Er bestaan alarmen die een te snelle daling van het volume van je ketel detecteren. Het systeem werkt echter niet preventief, want het schiet pas in actie als de feiten al gebeurd zijn! Bewegingssensoren (als die daar geïnstalleerd kunnen worden), daarentegen, zijn wel preventief… Maar ook niet onfeilbaar! Lezers van Sudpresse stellen voor om de stop van de septische put te vervangen door die van de mazoutketel.

Verzekeringen

Wat de verzekeringen beterft, moet je weten dat niet alle verzekeringen tegen dit soort diefstal beschermen. Om een terugbetaling te krijgen, moet er eerst een inbreuk plaatsvinden. Een ketting lijkt dan wel de beste oplossing… wat tegenstrijdig is, want het is niet de meest efficiënte methode! Het bedrag van de schadevergoeding zal bepaald worden op basis van de laatste facturen.

Wat doet de politie?

In elk geval is het belangrijk om klacht in te dienen: “Zo krijgen we een zicht op wat er in onze regio gebeurd en kunnen we ploegen richten op de zones die in het vizier van dieven lijken te zitten”, legt Chantal Simon, eerste commissaris van de politiezone van de Vesder, uit.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼