Energiecrisis: een maandfactuur van 656 euro, enkel voor… warm water!

Nadat ze in juli 2021 getroffen werd door de overstromingen, komt de in Rochefort wonende Iris nu te weten dat ze 656 euro per maand zal moeten betalen voor… warm water!

De afrekeningsfacturen die nu verstuurd worden, doen veel Belgen huiveren. Eén van hen is Iris, die in Rochefort woont. Zij krijgt kop noch staart aan haar afrekeningsfactuur, meldt Sudinfo: haar energieleverancier rekent haar 2.205 euro aan voor het gebruik van gas gedurende 8 maanden. Een bedrag dat haar gigantisch lijkt, wetende dat ze haar gasketel alleen gebruikt om haar water te verwarmen! Na de ramp in juli 2021 investeerde de vrouw uit Rochefort immers in een pelletkachel om haar huis te verwarmen.

"Het is een enorm bedrag, terwijl we ‘s avonds enkel douchen en ik een beetje afwas," vertelde ze bij onze collega’s van Sudinfo. Voor de vrouw uit Rochefort betekent dit (met een ongelukkige woordspeling) een koude douche: het voorgestelde maandelijkse voorschot van 656 euro is voor Iris als "een tweede huur omdat ik voor mijn huis 650 euro betaal," zegt ze. Volgens Iris komt dit overeen met een verbruik van 3 kubieke meter per dag, wat gigantisch is voor alleen het verwarmen van water! De leverancier raadt haar aan om de factuur te betwisten, wat vanzelfsprekend was voor de vrouw, die zich zo’n groot bedrag niet kan veroorloven.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼