Zij zijn de eerste Amerikaanse klimaatvluchtelingen: voor hen zijn al nieuwe huizen gebouwd omdat hun eiland… waarschijnlijk van de kaart zal verdwijnen!
On the Louisiana Coast, A Native Community Sinks Slowly into the Sea | https://t.co/7AYSK8fEAC #climatechange #wetlands #nativeamericans @YaleE360 @IsleJeanCharles @JayDardenne pic.twitter.com/97sKFCYsN5
— MillerforRedBankCommission (@lawrencegmiller) March 17, 2018
Het eiland Jean Charles is een confetti van een vierkante kilometer. Het wordt bevolkt door de afstammelingen van verschillende indiaanse stammen die er hun toevlucht hadden gezocht om de vervolgingen van de staat in de 19e eeuw te ontvluchten. Maar de opwarming van de aarde verkleint het eiland steeds verder, zodat het in minder dan 100 jaar 90% van zijn oppervlak heeft verloren.
Deze inwoners zijn dan ook de eerste Amerikaanse klimaatvluchtelingen. Ze ontvluchten een eiland dat regelmatig ten prooi valt aan destructieve orkanen. De huizen zijn soms helemaal gesloopt, zodat er maar een paar palen van overschieten. In plaats van te proberen het eiland te redden, hebben de autoriteiten besloten om de inwoners te verplaatsen: uiteindelijk zullen 37 nieuwe huizen worden gebouwd in Schriever om honderd inwoners of voormalige bewoners van het eiland Jean Charles te huisvesten, dankzij $ 48 miljoen aan federale hulp. Terwijl sommigen het eens zijn met de logische keuze, verzetten anderen, wiens huis er nog steeds staat, zich tegen het idee om te verhuizen.