Weldra premie voor gemeenschappelijke verwarming

Goed nieuws voor de meeste van de flatgebouwen: de premie voor gemeenschappelijke verwarmingsketels komt eraan!

He Gong

Bewoners van een gebouw waarvan de verschillende appartementen worden verwarmd door een gemeenschappelijke ketel, hebben tot nu toe niet kunnen profiteren van de steun die de federale overheid verleent op de gasfactuur. Nu wordt een bedrag van €135 toegekend voor de maanden november en december 2022, maar ook in januari, februari en maart 2023, en dit voor gas. Een meer dan welkome maatregel voor veel gezinnen waarvan de meter gekoppeld is aan de ketel.

Probleem: in het geval van een gemeenschappelijke verwarmingsketel is er uiteraard slechts één meter die geen onderscheid maakt tussen de verschillende woningen die ervan gebruik maken. Het individuele verbruik wordt gewoonlijk berekend met behulp van calorimeters die niet kunnen genieten van de automatische korting die door gasleveranciers wordt verleend. Een juridisch vacuüm dat in deze crisisperiode moest worden opgevuld.

Om dit tekort te compenseren, heeft de regering De Croo gekozen voor een energiechequesysteem dat overeenkomt met de premie van 135 euro. Om ervan te genieten, vult u gewoon een ad-hocformulier in op de website van de FOD Economie. Parallel aan dit initiatief moest ook een wetgevend kader worden gecreëerd. De maatregel gaat dus over enkele weken in en geldt voor de maanden januari, februari en maart 2023.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼