Dit zijn de meest trendy isolatiematerialen

Wilt u in deze periode van energiecrisis uw woning zo goed mogelijk isoleren om uw gas- en elektriciteitsrekening te verlagen en tegelijkertijd aan comfort te winnen? Dit zijn de isolatiematerialen die op dit moment populair zijn.

Insulation

Glaswol is veruit de bekendste onder de thermische isolatie. En dit is geen verrassing, omdat het bestand is tegen knaagdieren en ander ongedierte en in veel omstandigheden effectief blijft, ook in een zeer vochtige omgeving. En ten slotte is het gemakkelijk te plaatsen omdat het in de vorm van rollen of zeer praktische panelen beschikbaar is.

Steenwol is afkomstig van vulkanisch gesteente met uitstekende isolerende eigenschappen, zowel thermisch als voor geluid, en is ook erg populair. Het wordt aanbevolen voor de isolatie van zolders en muren. De belangrijkste voordelen zijn dat het vlamvertragend is en alle soorten ongedierte afstoot, net als glaswol.

Hennep werd zeer trendy de afgelopen jaren en wordt aangeboden in verschillende vormen, waaronder harde of panelen of in bulk. Dit 100% natuurlijke, biologisch afbreekbare en hernieuwbare materiaal biedt vele voordelen, waaronder uitstekende thermische isolatiemogelijkheden. Met andere woorden, het is een van de meest effectieve als het gaat om het vasthouden van warmte.

Onder de natuurlijke materialen, is linnen ook zeer ecologisch, dus verstoken van enige schadelijke effecten voor de planeet, terwijl het zorgt voor een goede en effectieve thermische isolatie. Het is daarom ongetwijfeld een aan te raden materiaal om uw huis te isoleren terwijl u uw ecologische voetafdruk beperkt, want dit materiaal vereist geen zwaar industrieel proces.

Tot slot verdient ook houtwol de aandacht. Inderdaad, het is ook een zeer efficiënte warmte-isolatie. Geproduceerd uit hout en gerecycled zagerijafval, wordt het te koop aangeboden in de vorm van harde panelen of bulk. Het is aanbevolen voor muurisolatie, maar minder als onderdeel van thermische isolatie van het dak. Het biedt namelijk een goede weerstand tegen vocht, maar het kan in sommige gevallen ontbranden. Het is ook minder effectief dan andere materialen bij aanwezigheid van insecten of schimmels.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼