Is dit het moment om je mazouttank bij te vullen?

Ook al komen er aangenamere temperaturen aan, heel wat consumenten vragen zich, terecht, af of dit het ideale moment is om de mazouttank weer bij te vullen. Hoe zit dat juist?

Een ding is zeker: als je de mogelijkheid hebt om je mazouttank bij te vullen zonder een last minute bestelling te moeten doen, is de kans reëel dat je heel wat kan besparen. Inderdaad, door ruim op voorhand de datum waarop je je tank kan bijvullen te voorspellen, geniet je vaak van een betere prijs.

Daarnaast heb je zo ook een reserve in het geval van een onverwachtse temperatuurdaling, wat erg nuttig kan zijn om te vermijden dat je te veel verbruikt ten opzichte van je oorspronkelijke berekeningen. Een te nipte berekening van de besteldatum van mazout kan ervoor zorgen dat je in een koud huis zit… We kunnen dus niet genoeg benadrukken dat je een voldoende marge moet voorzien om onaangename verrassingen te vermijden.

De juiste reflex voor je bestelt

Het lijkt niet meer dan logisch, maar toch zijn er veel die vergeten: zorg dat je aanwezig bent op de dag van de levering. In het geval van een last minute verhindering vraag je best aan een buur, vriend(in) of familielid om aanwezig te zijn, niet enkel om de deur open te doen en de leverancier te informeren over de locatie van je tank, maar ook om de activiteit op te volgen en, indien nodig, snel de taken te kunnen uitvoeren die nodig zijn.

Het is warm aanbevolen om je ketel even voor de levering uit te schakelen en uitgeschakeld te laten om wervelingen te vermijden. Daardoor kunnen namelijk partikels opstijgen die de filter kan verstoppen. Voorkomen is beter dan genezen, want zo vermijd je onnodige kosten!

Na de levering van mazout wacht je nog enkele minuten tot dat de partikels weer op de bodem van de tank liggen. Denk er tot slot aan om de tank gemakkelijk toegankelijk te maken voor de leverancier, door elk element dat de uitrol van de toevoerslang kan hinderen te verwijderen. Zo winnen jij en de leverancier kostbare tijd!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼