Is dit het moment om pellets aan te kopen?

De meeste eigenaren van pelletkachels en -ketels vullen hun stock aan het begin van de herfst aan, om zo de winter door te komen, maar er is een betere periode om de houtkorrels te kopen.

Logisch: zodra de koude terugkeert, kopen heel wat consumenten hun stock aan pellets aan. Daardoor stijgt het aantal bestellingen opmerkelijk aan het begin van de winter, wat een invloed heeft op de prijs van pellets. In tegenstelling tot houtblokken hebben houtkorrels geen droogtijd nodig. Pellets kunnen dus het hele jaar door gekocht worden, op voorwaarde dat je ze kan bewaren op een plek beschermd tegen vocht en vriestemperaturen.

Je vermoedt het vast al, door je korrels buiten het winterseizoen te kopen, geniet je van redelijkere prijzen en kan je vooral ook de kosten gelinkt aan deze erg gewilde brandstof spreiden. In functie van de verbruikte hoeveelheid en de grootte van je stockageruimte, is het vaak voordeliger om ruim op voorhand een aankoop te doen. Zo heb je meer marge wat de levering betreft en vermijd je een tekort bij de eerste koudegolf.

Wat is de meest voordelige periode van het jaar?

Het beste moment van het jaar om je houtkorrels te bestellen is aan het einde van de verwarmingsperiode, dus ergens rond maart en april. Tijdens die periode hebben de pelletprijzen de neiging om sterk te dalen, want de meeste verkopers doen een destockage. Bovendien geniet je in de lente van een betere service. Aangezien de vraag kleiner is, hebben leveranciers meer tijd om kwalitatieve diensten te leveren.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼