Een woonkrediet zonder weigering, bestaat dat?

Stel: je hebt een pand bezocht en er je hart aan verloren. Het is het huis van je dromen en je vraagt een woonlening aan bij de bank. Maar jammer genoeg volgt een koude douche: het krediet wordt geweigerd. Wat doe je in zo’n geval?

Tenzij je kan rekenen op een familielid om je het nodige geld te lenen, moet je voor een vastgoedproject meestal geld lenen bij een financiële instelling. Door de aanscherping van de regels voor het toekennen van woningkredieten, krijgen echter steeds meer Belgen geen krediet. Wat je in zo’n geval moet doen, is proberen te begrijpen waarom die weigering er gekomen is en daarbij oplossingen te vinden om je bankier ervan te overtuigen om toch de lening toe te kennen.

Waarom een weigering?

In een klimaat van crisis en in geval het van kwetsbare dossiers kunnen banken weigerachtig staan ten opzichte van het toekennen van een lening. Dit zal het geval zijn als je als aanvrager niet voldoende spaargeld hebt, je beroepssituatie te onzeker is of je inkomen te laag. De bank loopt dan een risico (van niet regelmatige terugbetaling) en weigert gewoon het gevraagde bedrag te lenen. Hetzelfde geldt als je op de lijst van wanbetalers staat, de database van leners met een betalingsachterstand.

Maar dat is nog niet alles! Behalve je profiel zal de bankier ook je financieel beheer controleren. Hij zal je schuldenlast onderzoeken, en je bestaansminimum, met andere woorden wat je overhoudt om van te leven en je vaste lasten te betalen na terugbetaling van je lening(en). Tot slot zal de bank ook een opzoeking doen in de centrale databank voor consumentenkredieten, die door de Nationale Bank ter beschikking gesteld wordt.

Een woonkrediet zonder weigering, een illusie?

In de huidige context doen steeds meer Belgen een beroep op een kredietmakelaar. En dat is een uitstekend idee. In tegenstelling tot een bank is een kredietmakelaar onafhankelijk. Hij heeft dus een objectievere kijk op de financiële producten die beschikbaar zijn en is niet beperkt tot slechts één van hen. Een ideale situatie om de concurrentie te laten spelen en de meest geschikte formule te kiezen. De kredietmakelaar doet immers dienst als tussenpersoon tussen jou en verschillende financiële instellingen. Hij zal je altijd verschillende keuzemogelijkheden aanbieden, waarbij hij voorrang geeft aan de beste tarieven en voordelen die het best bij jouw dossier passen.

Hij is dus de ideale contactpersoon om je te helpen om een kredietaanbod op maat te vinden om je vastgoedproject uit te voeren. Als kredietexpert helpt de makelaar je bij het samenstellen van een solide financieringsplan dat de kredietinstellingen zal overtuigen. Dankzij een uitgebreid contactenbestand en bevoorrechte relaties in de financiële wereld zal hij je kunnen begeleiden naar de meest relevante aanbiedingen, die het best passen bij jouw leenprofiel.

✨ Overweeg je om te investeren in vastgoed? Ontdek ons platform dat 100% gewijd is aan vastgoedinvesteringen in België en in het buitenland! Of je nu je portfolio wilt diversifiëren, passief inkomen wilt genereren of gewoon een goede kans wilt grijpen, onze website staat vol met opties die aansluiten bij jouw investeringsbehoeften. 🏢🔍 Duik nu in onze sectie gespecialiseerd in vastgoedinvesteringen en vind de beste deals om je rendement op investering te maximaliseren! 🎯 🏦 💼