Nieuwbouw: op naar 6% BTW?

De Duitstalige Gemeenschap pleit voor een verlaging van de BTW op nieuwbouw en bouwmaterialen.

New construction

Het parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft het licht op groen gezet voor een resolutie die pleit voor een BTW-verlaging op nieuwbouw en bouwmaterialen.

Het doel van de parlementsleden is om een significante verlaging van de BTW op nieuwbouw te bewerkstelligen, met een daling van 21% naar 6%. Deze vraag is niet zonder precedent, aangezien een dergelijke maatregel al eens tijdelijk werd ingevoerd tussen 1 januari 2009 en 31 december 2010.

Behoud van de BTW op renovaties en een korting op bouwmaterialen

Bovenop hun oproep voor een verlaging van de BTW op nieuwbouw willen de Duitstalige parlementairen dat het huidige tarief van 6% voor renovatie-, sloop- en heropbouwwerken behouden blijft. Ze vragen ook een verlaging van de BTW op bouwmaterialen naar 6%.

Een noodzaak voor eerste woningen?

De resolutie, die een tegenstem kreeg van drie groene parlementsleden, roept het Waalse parlement en de regering ook op om de registratierechten voor eerste woningen aanzienlijk te verlagen, zodat Wallonië op dezelfde golflengte komt te zitten als de andere Gewesten.

Belastingvoordelen om de aankoop van vastgoed te stimuleren

Duitstalige verkozenen zijn ervan overtuigd dat belastingvoordelen en -verlagingen efficiënte maatregelen zijn om de aankoop van vastgoed aan te moedigen. Deze maatregel zou een belangrijke impuls kunnen geven aan de lokale economie en de bouwsector kunnen ondersteunen.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼