Zonnepanelen: een revolutie op komst uit Canada?

De ‘iPyramid-1P’, een opmerkelijke ontwikkeling op het vlak van zonne-energie, zou het energielandschap kunnen hertekenen. Anderzijds zou zijn performante karakter ook een uitdaging kunnen vormen voor het bestaande elektriciteitsnet, ook in België.

Maxun, een in het Canadese Ontario gevestigd bedrijf, belooft zonne-energie een boost te geven met de iPyramid-1P, een revolutionair paneel dat met behulp van de zon stroom en warmte opwekt. Het bedrijf beweert dat dit innovatieve systeem rendement van fotovoltaïsche technologieën met meer dan 50% verbetert, een indrukwekkende vooruitgang ten opzichte van onze huidige technologieën.

De iPyramid-1P produceert tegelijkertijd elektriciteit en warmte. Door gebruik te maken van geavanceerde zonnecellen en speciaal glas dat het zonlicht bundelt, is het mogelijk om een 3,5 keer hogere opbrengst te halen dan bij een traditionele zonnepaneleninstallatie.

Een systeem met warmtekoppeling

Het zonne-energiesysteem van Maxun, dat stroom en warmte opwekt, verhoogt niet alleen de productiviteit, maar halveert ook de ruimte die nodig is voor de installatie en maakt een vermindering van de CO₂-uitstoot met 80% mogelijk, vergeleken met conventionele zonnepanelen.

Deze technologie maakt gebruik van een twee-assig volgsysteem om zoveel mogelijk zonnestralen op te vangen, waardoor een hoge energie-opbrengst mogelijk is. De geproduceerde elektriciteit en warmte kunnen worden opgeslagen om zo de hele dag lang gebruikt te worden.

iPyramid-1P: "Een polyvalente oplossing"

Maxun biedt de iPyramid-1P aan voor verschillende commerciële en industriële toepassingen en biedt duurzame energieoplossingen voor gebouwen, ziekenhuizen, scholen en een uiteenlopende reeks industrieën.

Zonne-energie onder hoogspanning: goed voor ons, maar ook voor het stroomnet?

Zonne-energie onder hoogspanning: goed voor ons, maar ook voor het stroomnet?
Als we echter denken aan de inzet van het systeem op grote schaal, met name in België, dan dringt zich een cruciale vraag op: is het stroomnet klaar om deze productiestijging te kunnen verteren? Op dit moment heeft het Belgische net al moeite om de productie door bestaande zonnepanelen te verwerken, met als gevolg dat omvormers kunnen uitvallen. Met de toegenomen prestaties van de panelen zouden deze problemen dus erger kunnen worden.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼