Innovatie: een toestel dat van lucht… drinkwater maakt!

In een wereld waarin de toegang tot drinkwater een grote uitdaging is, zou een Franse uitvinding wel eens voor verandering kunnen zorgen. De revolutionaire Eauxygen-machine kan tot 4.000 liter drinkwater per dag maken, enkel op basis van lucht.

Het originele idee kwam van Michel Poyet, voorzitter van Water World Solutions (WWS), dat gevestigd is in het Franse Aix-en-Provence. Na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten groeide de bezorgdheid over de vervuiling van waterleidingen. Dus bedacht WWS in samenwerking met ETT een oplossing om los van het conventionele leidingnet drinkwater te produceren.

Hoe werkt het?

Het werkingsproces van de Eauxygen-machine begint met het aanzuigen van omgevingslucht. Die gaat vervolgens door een verdamper waar het in dampvorm aanwezige water wordt gecondenseerd tot druppels. Deze druppels worden naar een beveiligd en proper reservoir afgevoerd. Het water ondergaat dan een geavanceerd behandelingsproces dat de kwaliteit en veiligheid voor menselijke consumptie garandeert. Na een eerste machine, de ‘Eauxygene One’, ontworpen voor huishoudelijk gebruik en tot 20 liter water per dag kan leveren, stelt het bedrijf nu een meer industriële machine voor, de ‘Eaxygene Two’, die per dag tot 4.000 lit er drinkwater kan leveren, afhankelijk van de luchtvochtigheid en de buitentemperatuur.

Dit type machine zou kunnen helpen om het gebruik van plastic verpakkingen en flessen te verminderen. Het is in elk geval een eenvoudige oplossing voor het produceren van drinkwater waar geen werk of speciaal gereedschap voor nodig is.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼