Innovatie: zonnepanelen… maar dan zelfklevend, performanter en lichter!

Maxeon Air wil de markt van de zonnepanelen door elkaar schudden met een zelfklevend, ultralicht en efficiënter model. Een veelbelovende innovatie?

Maxeon Solar Technologies komt met een innovatieve oplossing: een ultralicht en zelfklevend zonnepaneel dat speciaal gemaakt is voor de daken van handelspanden en industriële gebouwen.

Dit zonnepaneel is het resultaat van vele jaren onderzoek en ontwikkeling. Het is bijzonder dun (amper 4 mm), licht (10 kg voor een oppervlak van 1,6 m²) en heeft er is geen drager nodig voor de montage. De lichtheid van het paneel is te danken aan het ontbreken van een metalen frame en glas, waardoor het 50% lichter is dan een conventioneel zonnepaneel. Bovendien kan het dankzij de zelfklevende achterkant rechtstreeks op het dak bevestigd worden, zonder dat er gaten in de dakbedekking hoeven te worden geboord.

Het rendement van de Maxeon Air zonnepanelen

Volgens Maxeon beschikken de zonnepanelen over betere prestaties dan conventionele modellen. In optimale omstandigheden kan ongeveer 21% van het opgevangen licht worden omgezet in stroom. Het zelfklevende zonnepaneel van 330 W zou een gronddekkingspercentage van 0,9 hebben, tegen 0,65 voor een traditioneel gekanteld model met een vermogen van 380 W. Bovendien zou deze ultralichte module ook in gedeeltelijke schaduw en bij hoge temperaturen een goede efficiëntie behouden. Nu valt enkel nog af te wachten wat de prijs is…

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼