Doe-het-zelf: een milieuvriendelijke en… elektriciteitsvrije airconditioning!

Een inventieve uitvinding uit Bangladesh heeft gebruik gemaakt van een bekende natuurkundige wet, het Joule-Thomson-effect genaamd, om een passieve en milieuvriendelijke airconditioning te creëren die geen elektriciteit nodig heeft.

Met de stijgende wereldwijde temperaturen worden traditionele airconditioningsystemen steeds meer belast, terwijl ze energieverslindend en vervuilend zijn. De Eco Cooler, een uitvinding van Ashis Paul, stelt zich voor als een milieuvriendelijk en passief alternatief dat geen elektriciteit nodig heeft om te werken.

De inspiratie achter de innovatie

Geïnspireerd door de effecten van klimaatverandering in zijn land, wilde Ashis Paul uit Bangladesh een betaalbare en eenvoudige manier bieden om de temperatuur binnenshuis te verlagen.

De Eco Cooler bestaat uit gerecyclede plastic flessen, doormidden gesneden en bevestigd aan een paneel ter grootte van een raam. De warme lucht komt binnen door het lichaam van elke fles, gaat door de hals waar het wordt samengeperst, koelt af en verspreidt zich vervolgens in de kamer.

Een innovatie die iedereen toegankelijk is

Het productieplan voor dit huishoudelijke airconditioningstoestel is voor iedereen toegankelijk op internet. Het was oorspronkelijk bedoeld voor bewoners van landelijke gebieden in Bangladesh, maar kan worden gemaakt door iedereen die zijn huis gratis wil koelen en tegelijkertijd het milieu wil sparen. Verwacht natuurlijk niet dat het snel 10 graden afkoelt, maar de effecten zouden desondanks verrassend zijn.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼