Mila: “Een natuurlijke verf om de temperatuur binnen met 5 à 7 graden te doen dalen!”

Terwijl ik als een zak patatten in de zetel hing en me een ongeluk zapte, viel mijn oog plots op een documentaire die ging over de klimaatopwarming. Ze hadden het over oplossingen om het gebruik van airco’s in de zomer te beperken. Één van die oplossingen was een verf op basis van… oesterschelpen! Een verf met ongelooflijke eigenschappen.

De verf zit boordevol oesterschelpenpoeder en reflecteert de warmte. Een geweldig idee! Magisch zelfs! Daken die ermee behandeld zijn, zorgen ervoor dat de warmte in het gebouw met 5 tot 7 graden daalt. Infraroodstralen worden teruggekaatst, waardoor het dak geen enorme hoeveelheden warmte opneemt. Ook de warmte op het dak zelf wordt drastisch verminderd: 25 graden minder nadat de coating is aangebracht.

Een klein bedrijf uit Bretagne kwam een paar jaar geleden met het idee. En nu is het een schot in de roos! De verf, die 20 jaar meegaat, is geschikt voor alle daken. Leien, dakpannen, bitume… het kan allemaal.

Een ingenieus idee, vind je niet? Ik wilde het dan ook met je delen. Bovendien kan dit procedé ook particulieren helpen! Als je je huis niet volledig kan isoleren, kan dit een oplossing zijn. Het is de moeite waard om eens te bestuderen… Ik ga voor mezelf in elk geval een heel bord zeevruchten bestellen! Als het voor een goed doel is, kan je op mij rekenen!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼