Mila: “Heb je geen zittend gat tijdens het werk? Dan is dit bureau iets voor jou!”

Mila
Mila | 15 september 2023

Ja, ik hou ervan om te bewegen! Maar ik moet toegeven dat ik steeds meer tijd zittend doorbreng voor mijn computer. Binnenkort zijn mijn vingers nog mijn meest gespierde lichaamsdelen. En dat zou jammer zijn!

standup desk

Dit gedwongen zittende leven is niks voor mij. Je zou kunnen suggereren dat ik handenstand doe voor mijn toetsenbord, maar dat ligt moeilijk. Ik heb sowieso al moeite om mijn gedachten erbij te houden. Slecht idee.

En dus heb ik geïnvesteerd. Maar niet in een lidmaatschap van een fitnesscentrum! In een bureau waaraan ik zowel zittend als staand kan werken. Dat moet zorgen voor gespierde kuiten en energie die vrij door mijn lichaam kan stromen.

Het grappige is dat ook Victor Hugo ervan hield om staand te schrijven. Op het eiland Guernsey stond hij op het dak van zijn huis, in de kamer die hij de ‘look-out’ noemde. Hij schreef staand, kijkend naar de zee, en legde zijn vellen papier op de zetel om de inkt te laten drogen. Staand werken deed hem goed: de grote schrijver werd 83 jaar oud.

Ik geef toe dat ik getwijfeld heb: een bureau om aan te zitten en te staan, kost een arm en een been. Maar een ledemaat afstaan om zo te werken aan twee andere is misschien wel de moeite waard. Dus trok ik mijn portemonnee (wijd!) open en kocht ik een ongelooflijk bureau. In een paar seconden stijgt de hoogte van het blad van 72 cm naar 121 cm. Je kan in het totaal 4 hoogtes programmeren. Er zijn USB-poorten ingebouwd in het bedieningspaneel en er is een opberglade om post-its en potloden in kwijt te geraken. Er is ook een veiligheidsknop om te voorkomen dat kinderen de tafel op hun hoofd krijgen. Hij is dus niet alleen slim, maar ook mooi. Dat kan dus!

Als je het financieel wat moeilijker hebt bij de start van dit nieuwe schooljaar, kan je ook gaan voor een kit om van je eigen bureau een statafel te maken. Je hoeft hem alleen maar op je bureau te zetten en het mechanisme te activeren als je je een beetje suf voelt. Praktisch, eenvoudig en minder duur.

Hoe dan ook: terug aan het werk gaan, hoeft niet noodzakelijk slappe billen te betekenen. Zeg dat ik het je gezegd heb!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼