Revolutie: pingpongballen om je huis te isoleren!

Onderzoekers gebruiken pingpongballen voor innovatieve akoestische isolatie, gericht op laagfrequent geluid.

Hoewel laagfrequente geluiden voor mensen onmogelijk te horen zijn, zijn ze alomtegenwoordig in steden, in de buurt van vliegvelden, spoorwegen en wegen. Ze worden ervaren als schadelijk achtergrondgeluid dat gehoor-, ademhalings- en stemmingsstoornissen kan veroorzaken.

Pingpongballen

Wetenschappers van de Universiteit van Lille en de Nationale Technische Universiteit van Athene hebben de unieke eigenschappen van pingpongballen gebruikt om akoestische metasurfaces te maken op basis van het Helmholtz-resonatorprincipe. Door verschillende resonatoren te combineren en geboorde pingpongballen te gebruiken, konden ze de geluidsabsorptiecapaciteit van het apparaat optimaliseren.

Potentiële en toekomstige toepassingen

Naast akoestische absorptie bieden deze metasurfaces ook andere functies, zoals de onconventionele reflectie van geluid en de manipulatie van geluidsoverdracht. Onderzoekers blijven deze technologie verbeteren om de praktische toepassing ervan te vergemakkelijken.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼