Home staging, de oplossing om een renovatiepand te verkopen?

Het is geen geheim dat bij de verkoop van vastgoed elk detail moet kloppen. En op dat vlak zou ā€˜home stagingā€™ wel eens een bondgenoot van formaat kunnen zijn wanneer je de troeven van een pand wil accentueren, vooral wanneer dat pand gerenoveerd moet worden.

home staging

Of je nu een woning wil verkopen die in perfecte staat is of Ć©Ć©n die opgeknapt moet worden, met een ‘home staging’ kan je de pluspunten van de woning in de spotlights zetten om op die manier zo snel mogelijk een nieuwe bewoner te vinden, en tegelijkertijd de vraagprijs te verantwoorden. Het is een techniek die in ons land steeds populairder wordt en een ongeĆ«venaarde oplossing biedt om potentiĆ«le kopers aan te trekken door een huis of appartement aantrekkelijker te maken en de verkoop te versnellen. En dat is des te meer van toepassing als het huis gerenoveerd moet worden, omdat je met home staging een idee kan geven van het resultaat als het eenmaal opgeknapt is.

Verschillende technieken

Het idee achter een home staging is eenvoudig: of het nu gaat om een huis, een appartement of een ander type woning, het doel is om een warme en uitnodigende sfeer te creƫren waardoor bezoekers zich kunnen inleven in hun toekomstige woning.
Er worden verschillende technieken gebruikt om die gezellige sfeer te creƫren. Home staging kan immers verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de behoeften en het budget van de eigenaar. Het kan zo eenvoudig zijn als een fotomontage maken, een bijzonder nuttige methode om ervoor te zorgen dat kopers of huurders het potentieel van een woning kunnen visualiseren voordat ze er nog maar een voet binnen gezet hebben. Maar de meest doeltreffende aanpak is natuurlijk om de indeling en inrichting van de woning te herbekijken. Dit is een extra stap die het voor bezoekers nog makkelijker maakt om zich in hun toekomstige woning in te leven. Warme, goed ingerichte en subtiel gedecoreerde ruimtes kunnen een doorslaggevende rol spelen in de beslissing van een potentiƫle koper of huurder.

Verkoop of verhuur duurder!

Door te helpen om een positieve en uitnodigende sfeer te creĆ«ren, kan home staging ook helpen om de eventuele minpunten van een woning te minimaliseren. Opgeruimde en harmonieus georganiseerde ruimtes zorgen ervoor dat bezoekers zich kunnen concentreren op de sterke punten van de woning en rustiger kunnen nadenken over het potentieel ervan. Zoals immomakelaars.be legt uit, kan je hierdoor een hogere prijs vragen, omdat je woning in de best mogelijke omstandigheden wordt getoond. Het psychologische aspect van home staging mag dus niet worden onderschat. Het kan een essentiĆ«le rol spelen in het besluitvormingsproces van een koper. Als een woning goed ‘gestaged’ en dus getoond wordt, kunnen bezoekers zich gemakkelijker inbeelden dat ze er wonen, wat hun emotionele band met het pand zal versterken.

Hoeveel kost het?

Ook in Belgiƫ raakt home staging meer ingeburgerd en het is dan ook logisch dat er een aantal gespecialiseerde bedrijven zijn ontstaan om aan de groeiende vraag van eigenaars en makelaars te voldoen. Sommige van hen, zoals IACrea, maken zelfs gebruik van artificiƫle intelligentie om aantrekkelijke fotomontages te maken. De totale kosten van een home staging liggen meestal tussen de 1% en 5% van de verkoopprijs van de woning. Een investering die een meerwaarde van 5 tot 15% kan opleveren!

Je kan zien dat een home staging zeker de moeite waard is, vooral omdat er heel wat professionals zijn die nu oplossingen bieden voor elke situatie en elk budget.

āœØĀ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in BelgiĆ« te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak.Ā šŸ Ā šŸ”Ā Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen!Ā šŸŽÆĀ šŸ”Ā šŸ’¼