Eerste kopers: geef je niet gewonnen!

Er zijn steeds meer jongeren die af te rekenen hebben met een reeks obstakels bij de aankoop van hun eerste woning. Gelukkig bestaat er een oplossing. Die heet Hownvestor!

bank young people

Sinds de eeuwwisseling is het voor heel wat kopers die op zoek zijn naar een eerste woning kopen bijna onmogelijk geworden om een huis of zelfs een appartement te vinden dat binnen hun budget past. Zelfs een koppel met twee lonen moet vaak een beroep doen op hulp van buitenaf om te kunnen kopen.

Naast de eigen inbreng, die over het algemeen minstens 10% moet bedragen (het geleende bedrag mag met andere woorden niet hoger zijn dan 90% van de waarde van de woning), moet een hypothecair krediet ook voldoen aan de ‘één derde-regel’ die financiële instellingen toepassen. Dit komt er in het kort op neer dat de bank vindt dat je niet meer dan een derde van je inkomen mag besteden aan het aflossen van de maandelijkse afbetalingen van je hypothecaire lening. Leners moeten dus in een optimale financiële situatie zitten, bij voorkeur zonder openstaande leningen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het bijzonder moeilijk of zelfs onmogelijk is geworden om notariskosten in de hypothecaire lening mee op te nemen… Als gevolg daarvan is huren voor starters vaak de enige oplossing, met als gevolg dat er elke maand een aanzienlijk bedrag in de zak van de huisbaas verdwijnt. Een bijzonder frustrerende situatie!

Professionals die vertrouwd zijn met de situatie

Hoewel er oplossingen bestaan via publieke instanties, zoals het Woningfonds in Brussel, het Waalse Woningfonds en het Woningfonds in Vlaanderen, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een innovatief privé-initiatief: Hownvestor. Dit co-investeringsconcept, gelanceerd door ondernemers Patrick Van Overbroek en Thomas Palmblad, heeft als doelstelling om mensen die een eigen woning willen kopen een duwtje in de rug te geven. Concreet investeert Hownvestor mee in jouw vastgoedproject, zorgt voor het ontbrekende eigen kapitaal en geeft de bank de nodige waarborgen voor de aankoop. Het bedrijf wordt daardoor passief mede-eigenaar van het pand. De hoofdeigenaar kan later uiteraard opnieuw volledig eigenaar worden van het pand door de door Hownvestor aangegane participatie terug te kopen.

Een ideaal concept voor jonge huishoudens

In ruil vraagt Hownvestor een gebruiksvergoeding in de vorm van huur. Dit bedrag wordt berekend op basis van het aandeel van Hownvestor in de woning en het theoretische huurbedrag van de woning. Deze oplossing is met name geschikt voor werkend jongeren die al snel hun financiële situatie op orde kunnen krijgen. Van zodra dat het geval is, moeten ze enkel nog het aandeel terugkopen van Hownvestor. Het bedrijf neemt als vergoeding een marge van 25% op dat aandeel.

Door een beroep te doen op de hulp van Hownvestor krijgen jonge starters niet alleen financieel een duwtje in de rug, maar ook de hulp van professionals tijdens het aankoopproces. Dit vergroot hun kansen om een lening te krijgen en sneller dan verwacht woningeigenaar te worden!

IK WIL ALLES WETEN

✨ Overweeg je om te investeren in vastgoed? Ontdek ons platform dat 100% gewijd is aan vastgoedinvesteringen in België en in het buitenland! Of je nu je portfolio wilt diversifiëren, passief inkomen wilt genereren of gewoon een goede kans wilt grijpen, onze website staat vol met opties die aansluiten bij jouw investeringsbehoeften. 🏢🔍 Duik nu in onze sectie gespecialiseerd in vastgoedinvesteringen en vind de beste deals om je rendement op investering te maximaliseren! 🎯 🏦 💼