Tijdens een willekeurige wandeling kwam ik een zeer charmante huispoort tegen. In het midden was een fietswiel geplaatst, als een grappig patrijspoortje.
Toen ik het werk bekeek, dacht ik dat het niet al te ingewikkeld moest zijn om te maken. De poort bestond uit 6 verticale houten planken die met 2 horizontale houten planken aan elkaar waren bevestigd. Deze laatste waren aan beide uiteinden van de verticale planken geplaatst.
Het paneel was zo gevormd dat ik me voorstelde dat de klusjesman het fietswiel in het midden had geplaatst om de omtrek met een potlood te tekenen. Vervolgens moet hij het gemarkeerde gebied hebben uitgezaagd met een decoupeerzaag, het lichtjes geschuurd en het fietswiel in het uitgezaagde gat bevestigd hebben.
De houten latten waren even breed als het fietswiel: eenmaal geïnstalleerd stak het wiel niet boven het oppervlak van het hout uit. Of het wiel simpelweg in de uitsparing was geplaatst of met schroeven was vastgezet, kan ik niet zeggen. Dat blijft een raadsel.
Hoe dan ook, ik vond het een charmant idee en het resultaat was top. Een mooie manier om een fietswiel te recyclen en andere mogelijkheden te openen. Bij een langere poort zou je je kunnen voorstellen om meerdere wielen op verschillende hoogtes te plaatsen voor een speels en luchtig effect.
Fietswielen worden vaak getransformeerd tot mobiles wanneer ze als decoratie worden gebruikt: in de keuken kan je er pannen aan ophangen, en in de tuin kan je er glazen potten en andere kaarshouders aan hangen. Enkele haken aan de rand van het wiel of enkele draden om het wiel geknoopt zijn voldoende om er aan te hangen wat je wilt.
Als het de komende maanden zo blijft regenen, weet je hoe je je fiets kunt recycleren!