Woningbezoek: een uniek huis in het hart van Quebec

Matière Première Architecture presenteert "Berges Grises", een uniek huis gelegen in de pittoreske regio Saguenay in Quebec.

Gelegen op een driehoekig perceel, tussen de kust en de rotsen, heet dit huis "Berges Grises": deze naam "is rechtstreeks geïnspireerd op deze landschappen die door de natuur zijn gebeeldhouwd en belichamen onze visie op een architectuur die opgaat in haar omgeving ", legt Etienne Chaussé, architect bij Matière Première Architecture, uit.

House Quebec
Ian Balmorel

Aangepast ontwerp

De topografie van de site was een bepalende factor in het ontwerpproces. Het perceel heeft een steile zijhelling en een steile afdaling naar het water. Naast deze beperking was er de noodzaak om de privacy van de bewoners te behouden, ondanks een recht van doorgang over het terrein. Het concept heeft een H-vorm, die de twee zijbalken uitlijnt met de kavelgrenzen, waardoor de binnenplaats openstaat voor het landschap.

House Quebec
Ian Balmorel

3 delen onderscheidt

Berges Grises bestaat uit drie verschillende volumes, met een oppervlakte van ongeveer 420 m².

  1. Het eerste deel herbergt de kamers en suites, evenals de garage.
  2. Het tweede volume herbergt de woonruimtes, met een lichte keuken en een veranda. Dit volume volgt de rondingen van het land en integreert een thuisbioscoop en een fitnessruimte op tuinniveau.
  3. De volumes worden met elkaar verbonden door een derde dwars baksteenelement.
House Quebec
Ian Balmorel

Een stedenbouwkundig concept midden in de natuur

De opdrachtgevers, een jong stel, wilden een mix van stedelijke elementen integreren in deze natuurlijke omgeving. Dit concept leidde tot de keuze van de afwerking, zoals rode eik, witte mozaïeken en keramische tegels in metrostijl. Een lange matglazen en messing lamp verlicht het kookeiland.

House Quebec
Ian Balmorel

De extra grote woonkamer dient als schakel tussen de ruimtes en biedt een panoramisch uitzicht. Een enorme foyer en ingebouwde boekenkast voegen karakter toe. De trap, zowel architectonisch als functioneel, zorgt voor overvloedige ramen, die het interieur verlichten met behoud van de privacy van de binnenplaats.

House Quebec
Ian Balmorel

Ecologische integratie

De geprefabriceerde frameconstructie verkortte de duur van de werken, waardoor de ecologische voetafdruk beperkt bleef. Sedimentatiebarrières hebben ook het kwetsbare kustecosysteem beschermd.

House Quebec
Ian Balmorel

" Deze inspanning speelde een cruciale rol bij het beschermen en handhaven van het evenwicht van de rivieroever en zorgde ervoor dat onze architecturale ingreep op een gevoelige manier werd geïntegreerd in de natuurlijke omgeving ", legt Samuel Godin, een lid van het team, uit.

House Quebec
Ian Balmorel
✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼