Dit kan je doen als je huurder of aannemer je aangetekende brief niet afhaalt

Als je een aangetekende brief stuurt naar je huurder of aannemer kan het gebeuren dat de bestemmeling deze niet afhaalt. Is de brief dan ‘geldig’? Wat kan je in zo’n geval het beste doen?

Woman signing for delivered parcels at home, closeup. Courier service

Geldigheid

Het feit dat een aangetekende brief niet wordt afgehaald doet niets af aan de geldigheid ervan. Een aangetekende brief die niet wordt afgehaald heeft dezelfde waarde als een aangetekend schrijven dat wel wordt afgehaald.  Belangrijk is wel na te kijken of je de brief aan het juiste adres verzond.

Ongeopend bijhouden

Krijg je de aangetekende brief terugbezorgd door de post (omdat die niet werd afgehaald) dan is het belangrijk de enveloppe in kwestie bij te houden. Doe het aangetekend schrijven dat je terugkreeg ook niet open maar hou de enveloppe ongeopend bij.  Dit laat je toe om als er later een discussie volgt te bewijzen wat de inhoud precies was van het aangetekend schrijven dat je verzond.

Nogmaals sturen?

Je bent dus hoegenaamd niet verplicht om het aangetekend schrijven nogmaals te versturen aan de bestemmeling.  Wat je wel kan doen is de inhoud van het aangetekend schrijven nog eens per mail of per gewone brief aan de bestemmeling ervan bezorgen. Op die manier kan je er namelijk voor zorgen dat de bestemmeling alsnog op de hoogte komt van de inhoud. Was het oorspronkelijk aangegeven adres niet correct dan dien je de brief integendeel wel nogmaals aangetekend te verzenden.

Jan Roodhooft, advocaat (www.advocatenroodhooft.be)

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼