Deze 3 kenmerken beïnvloeden het meest de prijs van uw woning!

Wat zijn naast de locatie en de staat de kenmerken die van invloed zijn op de prijs van een woning? Een studie in opdracht van Belfius analyseert deze factoren.

Hiervoor baseerde het Belfius-team zich op de kenmerken die de verkopers van een woning op Immovlan tussen 2016 en 2022 hebben aangegeven.

Een garage en een badkamer!

"Elke extra inpandige parkeerplaats resulteert in een stijging van de vraagprijs met 11,80%. Voor een extra badkamer ligt de vraagprijs gemiddeld 11,64% hoger", blijkt uit het onderzoek. In het eerste geval is het een veilige gok te stellen dat met de opkomst van elektrische auto’s die thuis worden opgeladen deze trend alleen maar sterker kan worden!

En de isolatie?

Het energieverbruik heeft natuurlijk een aanzienlijke invloed op de prijs. "Logischerwijs stijgt het effect op de prijs in functie van het verschil tussen de minst efficiënte (klasse F) en de meest efficiënte (klasse B, A, A+) woning. Er is een prijsverschil van 14,58% tussen twee identieke woningen, waarvan de ene een EPB-waarde van F heeft en de andere een waarde van D. Dit verschil loopt op tot 30% bij vergelijkbare woningen met een EPB-waarde van B of meer. »

Wat met de tuin?

Zoals we weten, waren huizen met tuinen erg populair tijdens de COVID-19-crisis. De studie ziet echter geen "significante impact van de aanwezigheid van een tuin op de prijs van huizen". Belfius stelt echter dat "de woonoppervlakte en de totale oppervlakte van de grond ook een rol spelen in de prijs van een woning. Een extra woonoppervlakte van 10 vierkante meter verhoogt de prijs met 2,4%. »

✨ Overweeg je om te investeren in vastgoed? Ontdek ons platform dat 100% gewijd is aan vastgoedinvesteringen in België en in het buitenland! Of je nu je portfolio wilt diversifiëren, passief inkomen wilt genereren of gewoon een goede kans wilt grijpen, onze website staat vol met opties die aansluiten bij jouw investeringsbehoeften. 🏢🔍 Duik nu in onze sectie gespecialiseerd in vastgoedinvesteringen en vind de beste deals om je rendement op investering te maximaliseren! 🎯 🏦 💼