Energiecrisis: het is het moment om te investeren in je pand!

Niemand ontsnapt eraan: de prijzen voor energie staan al maanden op een recordniveau, met een niet te verwaarlozen impact op onze elektriciteits-, gas- en stookoliefactuur. Om dat bedrag te doen dalen, willen heel wat eigenaars hun pand performanter maken op energievlak, en dat is een uitstekend idee!

Met de explosieve stijging van de energiekosten willen veel woningbezitters investeren in verbetering van de isolatie of energie-efficiëntie van hun huis. Dat is een trend die zowel geldt voor jonge huisbezitters die geleidelijk een pas gekochte woning verbeteren, als een ouder publiek.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden op het valk van isolatie en energie-efficiëntie. Zo kunnen bijvoorbeeld muren en daken worden geïsoleerd of oude ramen worden vervangen door nieuwe, efficiëntere exemplaren. Dit kan ook het installeren van een warmtepomp, een intelligente thermostaat, een thuisbatterij of zonnepanelen inhouden. Al deze verbeteringen brengen vaak aanzienlijke kosten met zich mee. Dat is een obstakel dat veel mensen belemmert in hun renovatieproject. Daarbij komen nog de stijgende kosten van bouwmaterialen en de steeds langere levertijden.

Welk type lening voor een ‘groene’ renovatie?

Eén van de beste manieren om de kosten van een woningrenovatie met het oog op het energiezuiniger maken te kunnen dragen, is het afsluiten van een daartoe bestemde lening bij een bank of kredietverstrekker. En er zijn veel instellingen die groene leningen aanbieden. Je moet echter aan bepaalde voorwaarden voldoen om ervan te kunnen genieten. Het hoofddoel van de werken moet zijn om de energiekosten en de impact op het milieu van het pand te verminderen.

Deze speciale leningen komen met een mooi voordeel: een lagere vaste rente dan die van een conventionele renovatielening, variërend van 2 tot 4%, terwijl die rentevoet oploopt tot 5 of zelfs 7% voor conventionele werkzaamheden.

Interesse in dit type lening?

Raadpleeg dan een vergelijkingssite zoals geldbank.be, waarmee je de oplossing kunt vinden die het best past bij jouw behoeften en jouw ecologisch renovatieproject. Een platform dat het aanbod van enkele tientallen kredietorganisaties vergelijkt en er zo voor zorgt dat je de meest geschikte groene lening vindt.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼