Innovatie: verf die elektriciteit kan opwekken!

Ja, dat heb je goed gelezen, en het is geen science fiction! Zal deze door Zuid-Koreanen ontwikkelde verf een revolutie teweegbrengen in onze interieurs?

Light Bulbs
Frederica Giusti

Deze verf, die ‘thermo-elektrische verf’ genoemd wordt, reageert op warmte om elektriciteit te produceren. Hoe? Dankzij de antimoon- en telluriumdeeltjes waaruit de verf bestaat: als ze in contact komen met warmte, produceren ze elektriciteit. De onderzoekers gingen uit van de observatie dat muren in de zomer zeer hoge temperaturen kunnen bereiken, in sommige gevallen bijna 50 graden. Interessant weetje: deze verf wordt niet met een borstel aangebracht, maar wel via een thermisch proces!

Deze verf bevindt zich nog in het experimentele fase, want de energieproductie is nog vrij beperkt. Maar de onderzoekers hebben er alle vertrouwen in en hebben zelfs een draagbare en flexibele thermo-elektrische module ontwikkeld, weet Engie te vertellen!

Kwatongen zullen beweren dat dit, net als fotovoltaische zonnepanelen, nog steeds een energiebron is waarvan de voornaamste productie plaatsvindt in de warmste en zonnigste maanden, terwijl net in de winter de problemen opduiken…

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼