“Een pand met een goede EPB-score verkoopt 3 keer zo snel”

Volgens Trevi, maar ook andere spelers op de markt, is de EPB-score de belangrijkste referentie geworden om snel en aan een goede prijs een pand te verkopen, in een markt die vertraagt.

Het is geen verrassing, goed geïsoleerde panden zijn populairder dan ooit. De heilige EPB-score, of je er nu in gelooft of niet, is een bepalende factor: voor de investeerder is ze gekoppeld aan de mogelijkheid om de huur te kunnen indexeren en voor zij die een woning kopen om erin te wonen, is het een garantie voor een laag energieverbruik. In de Franstalige krant Le Soir zegt Kim Ruysen, de directeur van Trevi: "De meerderheid [van de kopers] wil een woning in uitstekende staat met een EPB-score van A, B of C." Van die panden wordt gezegd dat ze drie keer zo snel verkopen: "Deze panden verkopen meestal binnen een maand, terwijl andere panden drie maanden in portefeuille blijven," vervolgt hij. Bovendien worden goed geïsoleerde woningen verkocht aan de vraagprijs, of met een marge van 3%, tegen 10% onder de vraagprijs voor een woning met slechte isolatie.

Nieuwbouw en bouwgronden zijn populair!

"Het is vaak gemakkelijker en sneller om te bouwen dan om een oud huis te renoveren, vooral wat de energie-efficiëntie betreft," legt Kim Ruysen uit. Dit verklaart ook de populariteit van nieuwe woningen en… bouwgronden!

Rijhuizen en driegevelwoningen

We berichtten onlangs dat vrijstaande villa’s een droom uit het verleden lijken te zijn. Deze droom is nu onbetaalbaar, wat verklaart waarom nieuwbouw heel vaak panden met 2 of 3 gevels betreft.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼