Energietransitie: New York neemt unieke maatregelen in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten, een grote vervuiler op wereldschaal, proberen op vlak van energietransitie terrein te winnen. New York zet ook een eerste stap die de Europeanen niet zal verrassen, maar die zeker een kleine revolutie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zal betekenen!

Luca Bravo

De staat New York verbiedt vanaf 2029 het gebruik van gas- en andere fossiele brandstoffen voor koken en verwarming in alle nieuwe woon-, kantoor- en overheidsgebouwen.

Allen elektrisch!

Dit is een primeur in de Verenigde Staten, waardoor de staat New York een voorloper is in de zoektocht naar alternatieven voor fossiele brandstoffen. Het budget van 229 miljard dollar voor 2023-24 werd goedgekeurd door het parlement en voorziet in de installatie van elektrische ovens, kookplaten en verwarmingssystemen in toekomstige gebouwen …

Een ongekende maatregel in de Verenigde Staten!

Het gasverbod wordt progressief ingevoerd. Tegen 2026 zal het kleine woon- en kantoorgebouwen met minder dan zeven verdiepingen omvatten, om drie jaar later uit te breiden tot torens. Als de wetgeving wordt aangenomen en bestand is tegen mogelijk juridisch verweer, zal dit verbod ongekend zijn in de Verenigde Staten.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼