Energieleningen breken alle records!

Het is geen verrassing dat de recente energiecrisis de Belgen aanmoedigt om actiever deel te nemen aan de ecologische en energietransitie. Voldoende om de vraag naar groene kredieten te stimuleren.

Het aantal leningen voor energie-investeringen steeg met 45% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar! Dat heeft de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) zojuist bekendgemaakt in de kranten L’Echo en De Tijd. Het is de afgelopen twee jaar verdubbeld en zelfs verdrievoudigd sinds 2018, van 4.400 leningen naar 15.400!

 

Ook het bedrag van deze consumptiekredieten bereikte een recordhoogte, aangezien 261,5 miljoen euro werd uitgeleend voor groene investeringen zoals warmtepompen, zonnepanelen, laadpalen voor elektrische voertuigen, isolatie

"Energiebesparingskredieten zijn veruit de sterkste groeicategorie bij de kredieten in België", zegt Bart Vervenne, voorzitter van BVK. "We verwachten dat de trend van het eerste kwartaal zich het hele jaar door zal voortzetten, waardoor 2023 een recordjaar wordt voor energiebesparingskredieten." Al in 2022 was het aantal energiezuinige leningen gestegen ten opzichte van 2021, van 29.000 kredieten naar 61.000.

Andere consumentenkredieten wonnen ook aan populariteit in het eerste kwartaal van het jaar, aldus BVK. Traditionele renovatiekredieten (dus zonder het energieaspect) groeiden met 4%, net als die voor huishoudelijke apparaten (ter vervanging van oude energieverslindende apparaten) die met 14% zijn gestegen!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼