5 tips om Oekraïne te helpen en je energieverbruik te verminderen!

Oekraïne helpen van uit je luie zetel? Deze 5 tips van de overheid zouden je niet alleen helpen om energie te besparen, maar ook om Oekraïne te helpen door je afhankelijkheid van Russische gas en olie te verminderen.

De energieprijzen bereiken records die moeilijk te verteren zijn voor een deel van de Belgische bevolking. Hoe ga je om met die uitgaves? Federaal minister van energie Tinne Van der Straeten (Groen) geeft 5 tips op het platform www.ikhebimpact.be. De slogan van de campagne? “Ga slim om met energie, zo helpen we Oekraïne”.

1. De verwarming een graadje lager

Door je verwarming slechts één graad lager te zetten, kan je tot 240 euro per jaar besparen! De site raadt aan om enkel de kamers te verwarmen die je gebruikt en de deuren te sluiten.

2. De verwarming een uur vroeger in nachtmodus

Zet je thermostaat in nachtmodus, oftwel 15 graden, een uur voor je gaat slapen of het huis verlaat. Inertie zou je moeten helpen om warmte te behouden, zeker als je huis goed geïsoleerd is.

Maar als je huis vloerverwarming bezit, is het beter om niet onder de 17 graden te duiken, omdat het anders moeilijk kan zijn om de juiste temperatuur weer terug te vinden.

3. Let op voor je elektronische apparaten

Als je een elektrisch apparaat vervangt, kies dan altijd voor een exemplaar dat minder energie verbruikt. Verder trek je best niet aangesloten laders uit, ontdooi je frigo en diepvries en plaats die laatste in de koudste ruimte in het huis.

4. Verplaatsingen

Ga voor zachte mobiliteit voor krote trajecten en rij traag op de autosnelweg!

5. De keuken!

De microgolfovern is het meest efficiënte apparaat om een maaltijd op te warmen. Om te koken zijn inductiekookplaten het meest performant.

 

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼