Dit verwarmingssysteem kent een waanzinnig succes in België!

Dankzij de gascrisis is de verkoop van warmtepompen geëxplodeerd in België: een stijging met 200%!

De Belgische vereniging van producenten en invoerders van verwarmingssystemen ATTB en de beroepsfederatie van warmtepompfabrikanten en -leveranciers WPAC maken bekend dat de sector de afgelopen 6 maanden een omzetstijging van 200% heeft gerealiseerd! In België zijn de voorbije drie jaar ongeveer 380.000 lucht-lucht warmtepompen geplaatst. Volgens de twee verenigingen maken ze een energiebesparing van 33% mogelijk.

Een goed idee?

Warmtepompen bieden veel voordelen, zowel ecologisch als economisch. Een warmtepomp is immers uiterst efficiënt. Vergeleken met een conventionele ketel verlaagt de warmtepomp het energieverbruik verbruik met een factor 5! Daardoor stoot je tot 50% minder CO2 uit dan bij andere centrale verwarmingssystemen.

Anderzijds zal de prijs van zo’n installatie veel mensen afschrikken, met tarieven van € 7.500 tot € 12.500. Dat is een aanzienlijk bedrag, maar het zal zich op lange termijn snel terugbetalen, vooral gezien de huidige prijzen.

Tot slot moet je weten dat het voor optimale prestaties de voorkeur geniet om deze installatie te combineren met fotovoltaïsche zonnepanelen. Een te groot verschil in temperatuur tussen buiten en binnen kan ook leiden tot een hoog elektriciteitsverbruik.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼