Hoe krijg je een hypothecaire lening zonder eigen inbreng?

Is het onmogelijk om eigenaar te worden zonder eigen inbreng? Niet altijd! Hoewel de Nationale Bank een eigen inbreng voor particulieren verplicht maakt voor een hypothecaire lening, zijn er enkele uitzonderingen op die regel.

Hypotheken beschikbaar zonder eigen inbreng

Niet iedereen heeft de financiële draagkracht om met een persoonlijke inbreng in vastgoed te investeren. Je moet er bovendien ook de notariskosten bijtellen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te lenen zonder voorschot.

– Hypotheekleningen voor een eerste aankoop

over het algemeen hebben mensen onder de 30 meer moeite om een hypotheek te krijgen. Maar je moet weten dat de wet de Belgische banken toestaat om meer te lenen aan starters en hun hypotheekvoorwaarden te versoepelen. Daardoor kan 35% van de kopers van een eerste huis meer dan 90% van de prijs lenen. Van die mensen kan 5% zelfs tot 100% van de prijs lenen.

Als je een starter bent, kan je onderhandelen over een woninglening zonder aanbetaling.

– De familielening

Sinds september 2020 is er een alternatief voor de 125-hypotheek: de Familielening. Dit is een vernieuwende formule die lijkt op een persoonlijke lening tegen een verlaagd tarief. Hoe werkt het? Ouders kunnen hun kinderen steunen door tussen €3000 en €50.000 te lenen. Dit bedrag dient als financiële ondersteuning, vooral om de aanbetaling en de notariskosten te financieren.

– Een woonkrediet met 2 hypotheken

Sommige kredietinstellingen staan de lener toe een hypotheek te nemen op een tweede eigendom als onderpand voor de lening. Zo kunnen bijvoorbeeld naaste vrienden en familie hun huis in onderpand geven als waarborg voor de lening.

De toekomstige eigenaar kan zo tot 90% lenen van de gecombineerde waarde van de twee eigendommen waarop de hypotheek rust. In dat geval vraagt de bank geen persoonlijke bijdrage.

– De sociale hypotheek zonder aanbetaling

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan je in aanmerking komen voor een lening voor sociale huisvesting. Met dit soort lening kan je 100% van de prijs van het pand lenen en zelfs tot 125% om de aankoop en de notariskosten te financieren.

Om van een sociale lening te genieten, neem je contact op met je sociale huisvestingsmaatschappij.

✨ Zoek je een nieuwbouwproject om te investeren of om in te wonen? Ontdek onze selectie van nieuwbouw in heel België! Of je nu een ervaren investeerder bent, een toekomstige huiseigenaar of gewoon op zoek bent naar opportuniteiten, ons assortiment nieuwe projecten zal je verleiden en voldoet aan al je verwachtingen. 🏗️ 🏘️ Laat je inspireren door ons aanbod nieuwbouw en vind het perfecte pand om je dromen en projecten te realiseren! 🎯 🚀 🎯 📈 💸✨